Švédsky novinár žiada verejnosť o pomoc: Ak ešte napíšeš o migrantoch, tak tu tvoju dcéru znásilním a upálim zaživa!
31 | 07 | 2019 I Ján Prokop

V jednej z posledných hrozieb sa píše, že Lamotte má byť zastrelený, jeho dcéra znásilnená a spálená zaživa. Samotný Lamotte ani tentoraz neočakáva od polície žiadnu pomoc, preto žiada švédsku verejnosť o pomoc.


Švédsky novinár Joakim Lamotte je nezávislý a trochu samovražedný reportér. Lamotte si vytvoril svoju vlastnú "značku" pri návštevách miest a miest vo Švédsku, kde hovoril s obyvateľmi o kriminálnom vývoji v ich komunitách. Necháva ľudí, s ktorými hovoril, hovoriť otvorene a bez cenzúry.

Trestné činy, neistota, násilie gangov a náboženský extrémizmus sú problémy, ktoré sa ľudí podľa správ týkajú najviac.

Joakim Lamotte je zvyknutý byť ohrozovaný ľuďmi, ktorí nemajú radi jeho správy. Zdá sa však, že posledná hrozba, ktorá prichádza, je príliš veľká na to, aby sa s ňou reportér vysporiadal sám a bez strachu.

TRAGÉDIA: V japonskom zábavnom parku zomrel v dôsledku vysokých teplôt muž v kostýme
V Japonsku zomrel v dôsledku vysokých teplôt muž, ktorý zabával ľudí v parku v 16-kilogramovom kostýme. V krajine si vysoké teploty vyžiadali už 11 mŕtvych, pričom za minulý týždeň vyhľadalo pomoc v nemocniciach viac ako päťtisíc... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | SITA


Lamotte na Facebooku vo svojom Messengeri získal tieto správy v zle písanej švédčine, s gramatickými chybami: "ty malý parchant, zastrelím ťa do hlavy, viem, kde žiješ v Götebergu, spálim tvoj dom s tvojimi dcérami, tvoja dcéra je najhoršia suka. keď uvidím tú rasistickú devku, znásilním ju, a keď zverejníš nabudúce niečo o prisťahovalcoch, spálim tvoju dcéru zaživa. "

Lamotte podal na políciu rad správ o hrozbách proti nemu - ale všetky boli odložené, hoci existujú dôkazy, kontaktné informácie a mená útočníkov.

Lamotte žiada verejnosť, aby sa s ním podelila o najnovšiu hrozbu. "Teraz potrebujem vašu pomoc," píše, "osobe, ktorá to napísala, je jej 22 rokov a žije v Štokholme." Odovzdal som polícií jeho číslo a adresu sociálneho zabezpečenia, ale nemám nádej, že to povedie k jeho zatknutiu. Myslím si to kvôli všetkým správam, ktoré som dal na políciu a ktoré boli odložené.

Nemecká organizácia zachránila pri pobreží Líbye opäť desiatky migrantov
Členovia nemeckej humanitárnej organizácie Sea-Eye zachránili v stredu ráno v časti Stredozemného mora pri pobreží Líbye 40 migrantov, ktorí sa plavili na gumovom člne. Záchrana sa uskutočnila "približne 30 míľ" od líbyjského pobrežia, povedal v... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | TASR


"Pokiaľ všetci môžeme pomôcť zdieľať tento príspevok, musí niekto otvoriť oči a reagovať. Nie je v poriadku, že ľudia môžu také veci písať bez toho, aby boli riadne potrestaní, "píše a dodáva," v tomto prípade ide o to, ako novinára vydesiť. Ak to náš súdny systém nebude brať vážne, ide o hrozbu proti slobode slova. "

Jediným zariadením Joakima Lamotteho používaného pri jeho správach o živote vo švédskych mestách je on sám, jeho kamera v telefóne a jeho stránka na Facebooku, z ktorej odosiela hodinové živé aktualizácie. Jeho reportáže z neho urobili nepriateľa mnohých", priaznivcov migrantov", prisťahovalcov, a najmä tvrdých moslimov, ktorí nechcú, aby reportér ukazoval realitu. Jeho reportáže možno vidieť na YouTube a jeho Facebooku.



ŠŤASTIE V NEŠŤASTÍ: Trojročné dieťa v Číne prežilo pád zo šiesteho poschodia (VIDEO)
V čínskom meste Čchung-čching vypadlo zo šiesteho poschodia dieťa, ktoré však prežilo. Zachránili ho ďalší obyvatelia a zamestnanci budovy, ktorým sa podarilo rozprestrieť veľkú prikrývku, do ktorej dieťa chytili po tom, ako sa pustilo. Sused... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Marek Molnár / SITA