ZSSK chce zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu, cenu odhaduje na 8 mil. eur
29 | 07 | 2019 I TASR

Železničná spoločnosť Slovensko chce zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu vo viacerých regiónoch Slovenska. Má sa tak zaistiť doprava cestujúcich v prípade nezjazdnosti železničnej cesty alebo ak sa vyskytli technologické dôvody.


Cenu odhaduje na 8,04 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

Zákazka zahŕňa zabezpečenie náhradnej autobusovej dopravy v jednotlivých okruhoch železničných traťových úsekov autobusmi s úložným priestorom na prepravu batožín, s kapacitou minimálne 45 miest na sedenie na požadovaných úsekoch trate.

"Autobusová doprava v takomto prípade slúži ako náhrada za vlakové spojenia prevádzkované objednávateľom počas nezjazdnosti železničnej dopravnej cesty alebo z technologických dôvodov na strane objednávateľa," konštatuje sa v oznámení.

Zákazka sa delí na časti a týka sa napríklad okruhu Humenné, Prešov, Košice, Zvolen, Levice, Žilina, Prievidza, Lužianky, Nové Zámky či Bratislava.

Kritériom pre vyhodnotenie ponúk je cena za kilometer dopravy, ale aj cena za stojné. Zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov. Záujemcovia o súťaž môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť do 17. septembra 2019.

Ľudstvo od pondelka žije na ekologický dlh
Od 29. júla ľudstvo žije — čisto matematicky — na ekologický dlh. K tomuto dátumu totiž vyčerpalo všetky prírodné zdroje, ktoré je biosféra schopná nahradiť za jeden rok. Uvádza sa to správe neziskovej organizácie Global Footprint Network (GFN).... Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | TASR