SaS: Lučanský by mal odvolať šéfa finančnej polície Slobodníka, je blízky osobe stíhanej za daňové podvody
26 | 07 | 2019 I SITA

Policajný prezident Milan Lučanský by mal odvolať šéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka. Ako ďalej dnes na tlačovej besede uviedol poslanec Národnej rady SR za opozičnú stranu SaS Jozef Rajtár, jedným z dôvodov je, že jeden z blízkych ľudí Slobodníka je Peter P. z Levíc. Ten je podľa Rajtára stíhaný za daňové podvody, pričom vec sa dostala už na súd.


Daňový nedoplatok jeho firiem predstavuje podľa Rajtára viac ako štyri milióny eur. Slobodník a Peter P. majú podľa opozičného poslanca byty v jednej bytovke a dcéra Slobodníka využíva auto, ktoré je písané na jednu z firiem Petra P. "Ja som presvedčený, že pán Slobodník nebude ani popierať známosť s Petrom P.," povedal Rajtár. Zdôraznil pritom význam finančnej polície, ktorá vyšetruje práve daňové podvody alebo legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

SaS: Dohoda opozičných strán musí obsahovať stop Smeru-SD, SNS a ĽSNS
Dohoda opozičných strán musí obsahovať stop Smeru-SD, Slovenskej národnej strane (SNS) a Ľudovej strane Naše Slovensko (ĽSNS). Konštatuje strana Sloboda a Solidarita (SaS). Strana očakáva, že ak príde Progresívne Slovensko/Spolu s ponukou na... Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | SITA


Rajtár tiež spomenul staršiu reportáž portálu Aktuality.sk, podľa ktorej má Slobodník blízko k albánskemu klanu Kukuliovcov, ktorý pôsobí na Slovensku. Tiež podľa neho pred rokom 1989 pôsobil ako starší referent ŠtB. Už tento fakt by ho podľa Rajtára mal diskvalifikovať na funkciu šéfa finančnej polície. Vo funkcii sa však podľa neho drží vďaka tomu, že je "človekom Kaliňáka a Bödörovcov". "Milan Lučanský dostal veľa času, aby konal. Zdá sa, že po pár vynútených zmenách jeho aktivita zapadla do starých koľají," dodal s tým, že ak Lučanský neodvolá Slobodníka, stratí dôveru SaS.

Progresívci a Spolu aj naďalej považujú SaS za potenciálnych koaličných partnerov
Pre koalíciu Progresívne Slovensko/Spolu je prvoradá spolupráca a výmena starého štýlu politiky. Pre agentúru SITA to za koalíciu uviedla Zuzana Vargová. „Preto nás mrzí, že tak vyjadrenia pána Sulíka o digitálnych oligarchoch a militantoch, ako aj... Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | SITA