Alena Zsuzsová mala komunikovať s jej rodinou v šifrách. Aký je dôvod?
24 | 07 | 2019 I Peter Bachan

TV Markíza informuje o tom, ako Alena Zsuzsová, ktorá je obvinená z objednávky vraždy Jána Kuciaka, má komunikovať so svojou dcérou a matkou v šifrách.


To je práve dôvod, prečo s nimi nemôže už osem mesiacov komunikovať. Alene Zsuzsovej sa ako téme venujeme dlhodobo:

MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsová mala pre Kočnera získať intímne fotky Andreja Danka
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik na svojom webe uverejnil článok o aktivitách Aleny Zsuzovej. Jedna z nich sa dotýka priamo aj predsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka. Čítať ďalej
01 | 07 | 2019 | Martin Sničovský


"Jej obhajca tvrdí, že mu to napísal dozorujúci prokurátor, keď sa ho pýtali, prečo má Zsuzsová zakázané návštevy vo väzbe. Podľa neho má pritom na návštevy nárok. Zsuzsová má súdom nariadenú aj najprísnejšiu - kolúznu väzbu - aby neovplyvňovala svedkov," píše spravodajský portál Markízy tvnoviny.sk.

Alena Zsuzsová je už od septembra minulého roka vo väzbe a čelí obvineniam z dvoch úkladných vrážd. Sprvu nebol s návštevami problém, no vyšetrovateľ jej zamietol akýkoľvek fyzický kontakt. Advokát Zsuzsovej sa to podľa Televíznych novín dozvedel od prokurátora.

Jana TELEKI: Lipšicove argumenty a Šantove podvádzanie o zmenkách sú v rozpore s pravidlami o zročnosti zmeniek
24 | 07 | 2019 | Jana Teleki


"Najprv mi bolo povedané, že o tomto rozhoduje orgán činný v trestnom konaní a potom som dostal jedno písomné vyrozumenie, kde sa poukazuje na to, že moja klientka vraj komunikuje v šifrách. Zmysel týchto šifier pozná iba ten, komu boli smerované a pri týchto návštevách vraj by mohla vynášať nejaké informácie," uviedol pre televíziu Markíza advokát Aleny Zsuzsovej Štefan Neszméry.

"Budeme napádať to, že je jej odopieraná a neumožňovaná návšteva. Nechápem celý tento postup," povedal pre Markízu Neszméry. Kontakt s blízkymi cez telefón či listy má údajne dovolený, no všetká komunikácia je pod kontrolou polície.

Nie je jasné, od akého času mala v týchto šifrách komunikovať. Markíza položila otázky aj na prokuratúre, ktorá ich "odpinkla" a odvolala sa na už v minulosti omieľané stanovisko, "že žiadnym spôsobom nebudú poskytovať informácie o vyšetrovaní, aby ho nezmarili." Podľa tvrdení Markízy Zsuzsová nevidela jej matku či dcéru osem mesiacov.

Kočner chcel pošpiniť prokurátora, nevyšlo mu to. Biely Mercedes patril nakoniec Zsuzsovej
Marián Kočner hovoril, že si od neho elitný prokurátor Ján Šanta vypýtal luxusné auto - biely mercedes - formou úplatku, ten však tvrdí niečo iné. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Neszméry pre Markízu povedal, že takýto druh návštev sa odohráva vždy za sklom. Dodal, že si naozaj nevie predstaviť, ako by Zsuzsová posielala šifrované správy cez matku, ktorá má 75 rokov, či nebodaj 15-ročnú dcéru. Ďalšia vec je, že nemá ani tušenia, komu by tie správy posielala.

Zsuzsová je aktuálne v kolúznej väzbe, presne tak, ako aj Marián Kočner. "Nedávno sa objavili informácie, že za ním pustili napríklad Fedora Flašíka či Petra Tománka známeho z kauzy Čistý deň. Faktom je, že tam boli až po podaní obžaloby. Teda v čase, keď už ukončili vyšetrovanie a spis bol na súde," píšu tvnoviny.sk.

NA PULZE DŇA: Dlhy nemocníc sa neznižujú, ozdravné plány nestačia
Zadlženosť nemocníc podľa posledných informácii stále narastá. V rozhovore pre portál vZdravotnictve.sk to povedal riaditeľ inštitútu INEKO Peter Goliaš. Čítať ďalej
24 | 07 | 2019 | Marek Eliáš, SITA - WEBNOVINY