„Jadrová vojna nie je možnosť“, prehlásil pakistanský premiér. Ak by sa India vzdala jadrových zbraní, urobili by sme to isté
23 | 07 | 2019 I Marek Molnár

V nečakanom vyhlásení pakistanský premiér Imran Khan uviedol, že by bol ochotný vzdať sa jadrových zbraní svojho národa, ak by sa India zaviazala urobiť to isté. Vyzval tiež Nové Dillí, aby prišli k rokovaciemu stolu.


Ak by sa India vzdala svojho jadrového arzenálu, tak by Pakistan urobil to isté, vyhlásil Khan pre Fox News.

„Pretože jadrová vojna nie je možnosť. Pri jadrovej vojne medzi Pakistanom a Indiou by došlo sebadeštrukcií, keďže máme hranicu dlhú dva a pol tisíc kilometrov, “ prehlásil Khan.

Pakistanský premiér dodal, že nedávne stupňovanie napätia medzi dvoma jadrovými súpermi po sporadickom vypuknutí násilia v dôsledku veľkého teroristického útoku nebolo vôbec potrebné.

Khan ďalej uviedol, že požiadal amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby sprostredkoval stretnutie s indickou vládou pri rokovacom stole.

Južná Kórea vystrelila na ruské vojenské lietadlo 360 výstražných výstrelov
V utorok Juhokórejské bojové lietadlá vystrelili na ruské vojenské lietadlo viac ako 300 varovných výstrelov, po tom, čo dvakrát porušili vzdušný priestor krajiny, Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Marek Molnár