Pekinské vylepšené stíhacie lietadlá Su-35 mali test nad Juhočínskym morom
22 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Piloti letectva ľudovej oslobodzovacej armády testovali schopnosti svojich moderných bojových lietadiel Su-35 nad Juhočínskym morom.


Cvičenie zahŕňalo opakovaný útok troch lietadiel na cieľ na mori, kombinovanú taktiku manévru a nočné operácie, uviedol časopis bez odhalenia podrobností o cvičeniach.

Všetkých 24 čínskych Su-35 je pridelených k brigáde "Sword of the South" v blízkosti provincie Zhanjiang v provincii Guangdong, kde južné velenie pokrýva operácie nad Juhočínskym morom.

Napätie v tejto oblasti sa zvýšilo, keď americké námorníctvo uskutočnilo to, čo Washington nazýva „cvičenie navigácie pri slobodnej plavbe“ v blízkosti ostrovov a útesov, ktoré Peking berie ako vlastné.

Brigáda vynaložila veľké úsilie na urýchlenie úprav a skrátenie doby výcviku.

Trump tvrdí, že zachytenie špehov CIA v Iráne je „úplný výmysel“
Americký prezident Donald Trump poprel správu, že by v Iráne bolo zajatých viac ako tucet agentov CIA, označil ich za „lži a propagandu“ zo strany Teheránu. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Marek Molnár


Brigáda s názvom "Sword of the South" sa minulý rok zúčastnila na niekoľkých významných misiách vrátane hliadok nad bodmi vzostupu v južnej Číne a spoločných operácií okolo vzdušného priestoru Taiwanského mora s lietadlom Eastern Theater Command.

Čína bola prvým zahraničným zákazníkom ruských stíhacích lietadiel Su-35, v roku 2015 objednala 24 kusov Su-35 za cenu 2,5 miliardy dolárov. Prvá dodávka zo štyroch prišla do Číny v decembri 2016 a objednávka bola dokončená v apríli tohto roku, uviedli ruské zdroje.

USA nechce vojnu s Iránom a Spojené kráľovstvo by sa malo postarať o svoje vlastné lode, vyhlásil Pompeo
Uprostred rastúceho napätia Mike Pompeo trval na tom, že USA nechce vojnu s Iránom a Spojené kráľovstvo je zodpovedné za starostlivosť o vlastné lode. Štátny tajomník tiež zamietol tvrdenie Teheránu, že zatkli špehov spojených s... Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Marek Molnár