Môže Európu očakávať "nečakaný úder" Ruska!
17 | 07 | 2019 I František Németh

Je to propagandistický "Workshop NATO"? Alebo opäť vyskočila ruská hrozba. Tentokrát sa ku tejto téme vyjadrilo nemecké vydanie Die Welt.


Desivá novinka znie, že Rusko sa vraj chystá neočakávane zaútočiť. Ak sa pýtate, kde? Odpoveď znie na Pobaltsko, Poľsko, na Ukrajinu, a tak isto na celú čiernomorskú oblasť!

Rusko totiž vraj naďalej nezastavuje vo vyzbrojovaní sa "Zakázanými raketami" a údajne sa pripravuje na vedenie regionálnych vojen v Európe, čo núti NATO konať, napísal Die Welt.

Publikácia sa odvoláva na správu od generála v zálohe Heinricha Brausse a bývalého námestníka generálneho tajomníka NATO Joachima Krause, riaditeľa Inštitútu pre bezpečnostnú politiku na univerzite v Kieli. Tí zásobili nemecké noviny výrokmi, ktoré prednášajú ako pravdivé.

Krause tvrdí, že zatiaľ čo Európa je zaneprázdnená klimatickými zmenami a migračnou krízou. Rusko sa pripravuje, a to prosím bez dobrého dôvodu, na regionálne vojny v Európe, ktoré údajne plánuje viesť s hrozbou, že použije jadrové zbrane.

Vzťahy medzi Ruskom a USA sa nezlepšia, minimálne nie do roku 2020, tvrdí Lavrov
Rusko sa nevzdá pokusov o nadviazanie vzťahov s USA, avšak je len malá šanca, že sa to podarí v blízkej budúcnosti, uviedol ruský minister zahraničných vecí. Čítať ďalej
17 | 07 | 2019 | Marek Molnár


Podľa Brausseho Rusko údajne úmyselne usiluje o konfrontáciu so západnými krajinami a tiež sa snaží zničiť svetový poriadok a podkopať súdržnosť NATO.

Bývalý generál Bundeswehru uviedol, že Rusko chápe, že nebude môcť zvíťaziť v konflikte s NATO, a preto údajne môže plánovať "nečakaný úder", posilnený hrozbou jadrových útokov.

V dôsledku týchto akcií podľa Brausseho budú európske krajiny nútené vybrať si medzi plnou vojnou a radikálnou zmenou, ktorá poteší Moskvu. Čiernomorský región, pobaltské štáty, Poľsko a Ukrajina sú zároveň označované za možné miesta prvých "Útokov" Ruska.

Okrem toho, Brausse a Krause vyhlásili, že Nemecko bude hrať kľúčovú úlohu v tomto "konflikte" kvôli svojej zemepisnej polohe, takže naliehajú na nemeckú vládu, aby čo najrýchlejšie priviedla Bundeswehr do plnej bojovej pohotovosti, aby mohol plniť komplexné vojenské úlohy NATO.

USA nebudú predávať stíhacie lietadlá F-35 do Turecka po ruskom nákupe raketovej obrany, vyhlásil Trump
Prezident Donald Trump vyhlásil, že Washington nepredá Turecku budúcu generáciu prúdových stíhacích lietadiel F-35 po tom, čo Turecko prevzalo ruský systém protivzdušnej obrany S-400, pričom Turecko je partnerom programu F-35. Čítať ďalej
17 | 07 | 2019 | Marek Molnár