KRIMI: Polícia vyšetruje úmrtie muža v byte ako podozrenie zo zabitia
13 | 07 | 2019 I TASR

Trestné stíhanie za podozrenie zo zločinu zabitia začala polícia v súvislosti s úmrtím 41-ročného muža, ktorého bezvládne telo sa v piatok večer našlo v byte na Budovateľskej ulici v Rožňave.


"Podľa doterajších zistení nebohý muž sa mal deň predtým vo večerných hodinách na terase jedného z rožňavských pohostinstiev pohádať s mužom, ktorý ho mal fyzicky napadnúť. Pri incidente poškodený muž utrpel zranenia v oblasti tváre a hlavy," informovala o tom v sobotu košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pri štvrtkovom incidente privolali na miesto rýchlu zdravotnú pomoc, ktorá požiadala o asistenciu políciu. Napadnutý muž do príchodu záchranárov a polície ošetrenie odmietol a z pohostinstva odišiel.

"Následne policajná hliadka napadnutého muža vyhľadala v mieste trvalého pobytu, pričom muž s policajtmi odmietol komunikovať a udalosť nechcel oznámiť, zároveň odmietol umožniť vstup záchranným zložkám do jeho bytu," uviedla Mésarová.

Okolnosti prípadu začal preverovať tím policajných vyšetrovateľov a kriminalistov. Podozrivého z daného skutku, 67-ročného miestneho muža, policajti v krátkom čase vypátrali, zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia voči podozrivej osobe," konštatovala hovorkyňa. Páchateľovi za tento skutok podľa Trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Žaloba na holandských a poľských futbalových fanúšikov bola doručená na súd
Žaloba prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava I vo veci obvinených siedmich futbalových fanúšikov, ktorí sa v stredu večer v centre Bratislavy dopustili bitky a výtržností, bola už doručená na príslušný súd - Okresný súd Bratislava... Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | TASR