Každoročný beh s býkmi v Španielsku si aj tento rok vyžiadal zranenia či boje o život
13 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Pri prvom tohtoročnom behu s býkmi utrpelo zranenia až 53 ľudí, pričom päť z nich muselo byť hospitalizovaných. Býkom sa podarilo troch z tejto pätice nabrať na rohy a dvaja majú poranenie hlavy, informovali španielske médiá s odvolaním sa na zdravotníkov. Beh sa uskutočnil v uliciach španielskej Pamplony v rámci osláv sviatku svätého Fermina. 


Beh na určenej trati dlhej 850 metrov trval 2 minúty a 41 sekúnd. Cieľom bola mestská aréna pre býčie zápasy. Podľa agentúry AP väčšinu času bežalo stádo tvorené zo šiestich býkov a skupinou krotkých býčkov pohromade, až ku koncu sa jeden býk zameral na pretekárov.



Vážne zranenia utrpeli dvaja Američania a traja Španieli. Najhoršie je na tom 46-ročný muž zo San Francisca, ktorého býk bodol do chrbta v samom závere behu v aréne. Podľa oznámenia úradov musel byť operovaný. Býk na svoje rohy nabral aj 23-ročného Američana z Kentucky a 40-ročného Španiela.

KRIMI: Polícia vyšetruje úmrtie muža v byte ako podozrenie zo zabitia
Trestné stíhanie za podozrenie zo zločinu zabitia začala polícia v súvislosti s úmrtím 41-ročného muža, ktorého bezvládne telo sa v piatok večer našlo v byte na Budovateľskej ulici v Rožňave. Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | TASR


Ďalších 48 účastníkov behu utrpelo len ľahšie poranenia a stačilo im ošetrenie zdravotníkmi na mieste.

Deväťdňový festival v regióne Navarra Pamplone navštívi každý rok okolo milióna ľudí. Počas ôsmich dní sa vždy ráno konajú behy s býkmi, ktoré potom popoludní čaká smrť pri zápasoch v aréne.

Pri skúške odvahy si každý rok z Pamplony odnesú poranenia desiatky ľudí, minulý rok ich bolo 42. Občas si kritizovaná zábava vyžiada aj ľudský život, naposledy sa tak stalo v roku 2009.

Priemerná dĺžka života v USA už tri roky za sebou klesá, môžu za to drogy a samovraždy!!!
Napriek pôsobivým výdavkom na zdravotnú starostlivosť zaznamenali tretí rok po sebe v Spojených štátoch pokles priemernej dĺžky života, uviedla americká televízia CNBC. Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | František Németh