Vatikánska hrobka, kde ukazoval anjel, je prázdna
11 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Po minulotýždňovej medializácii, že v jednej z hrobiek v srdci Vatikánu sa údajne nachádzajú pozostatky zmiznutej Emanuely Orlandiovej, dnes špeciálny vyšetrovací tím s povolením Vatikánu otvoril jednu z hrobiek. Pátranie po akejkoľvek stope mladistvého dievčaťa, ktoré zmizlo pred 36 rokmi, sa však ukázalo ako neplodné. Súdni experti nenašli v hrobke nič. Miesto bolo prázdne.


Rodina Emanuely Orlandiovej, dostala minulý rok anonymný tip, že pozostatky tela dcéry tajomníka Vatikánu sa nachádzajú „tam, kde ukazuje anjel “. Rodina aj s vyšetrovateľmi očakávali, že nájdu prinajmenšom zvyšky dvoch princezien, o ktorých sa predpokladalo, že sú tam pochované od 19 str., ale nenašli žiadne známky akýchkoľvek pozostatkov. 


ZÁHADA: Vatikán povolil otvoriť dva hroby priamo vedľa Baziliky Sv. Petra
Vo Vatikáne sa budúci týždeň otvoria dve hrobky v snahe preveriť či náhodou ostatky jedného z tiel neobsahujú DNA zmiznutej Emanuely Orlandiovej. Dcéra služobníka pápeža Jána Pavla II. zmizla pred 36 rokmi. Dievča malo iba 15 rokov, keď v roku 1983... Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič

Odborníci varovali rodinu, že prípadné pozostatky tela budú musieť byť testované na DNA. Avšak 15-členný tím, ktorý otvoril hrobky princeznej Sophie von Hohenlohe a princeznej Charlotte Frederica z Mecklenburgu, ktoré tam pochovali v roku 1836 a 1840, nenašiel vôbec nič. 


"Nenašlo sa tam nič, dokonca ani pozostatky tých, ktorí tam boli oficiálne pochovaní," povedal brat zmiznutého dievčaťa Pietro Orlandi. „Uľavilo sa mi. Odkryli jednou z hrobiek a našli pod ňou úplne prázdnu kryptu. V druhej našli sarkofág, ktorý bol tiež prázdny. "


Tínedžerka zmizla počas cesty do hudobnej školy na hodinu flauty ešte v roku 1983. Toto záhadné zmiznutie dcéry jedného z najvyššie postavených hodnostárov Vatikánu vyvolalo množstvo dohadov a špekulácií, ktoréý Taliansko uchvátilo na celé desaťročia. Anonymný tip s obrázkom sochy anjela na germánskom cintoríne vo Vatikáne, uvádzal: „Ak chcete nájsť Emanuelu, hľadajte tam, kde ukazuje anjel.“