Medailový plavec na Sardínii zachránil topiaceho sa muža. Dorazil rýchlejšie než pobrežná hliadka!
10 | 07 | 2019 I František Németh

Taliansky turista precenil svoje sily pri kúpaní v mori pri ostrove Sardínia. Topiacemu mužovi bol našťastie nablízku majster sveta v plávaní Filippo Magnini, ktorý k nemu dorazil skôr než záchranári. Nebyť jeho zásahu, mohol život muža vyhasnúť iba dva dni po jeho svadbe, napísal web BBC.


"Urobil som len to, čo som musel," povedal neskôr talianskym médiám plavec Magnini. "Ten muž mal veľké problémy, bol veľmi vystrašený, dosť stuhnutý a už stihol prehltnúť aj morskú vodu," dodal taliansky plavec. Keď sa s priateľkou slnili na pláži, začala naraz skupinka ľudí volať o pomoc a ukazovať smerom k mužovi, ktorý sa dostal až príliš ďaleko od brehu.

Magnini okamžite skočil do vody a behom krátkej chvíle bol pri ňom.Držal ho nad vodou až kým nedorazil čln so záchranármi, na ktorý ho pomohol aj naložiť.

TRAGÉDIA: V Tatrách skolaboval muž, nepomohla ani resuscitácia
ňŽivotné funkcie turistu sa napriek maximálnemu úsiliu zúčastnených nepodarilo obnoviť. Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Peter Králik/TASR


Zachránený štyridsaťpäťročný Andrea Benedetto sa plavil dva dni po jeho svadbe pozdĺž pláže spolu so svojim novomanželom na nafukovacím jednorožcovi. V jednej chvíli však spadli do vody a vietor plávaciu hračku odvial. Kým Benedetto sa začal topiť, jeho manžel volal o pomoc.

"Pár hodín po tom, ako som sa prebral, som si uvedomil, kto ma vlastne zachránil. Dúfam, že sa budem môcť Magninimu poďakovať," povedal Benedetto.

Filippo Magnin sa stal v rokoch 2005 a 2007  majstrom sveta na stometrovej krauliarskej trati, a to dokonca dvakrát. Doma má aj bronzovú medailu z Olympiády v Aténach, ktoré sa konali v roku 2004.

Prokurátorka zastavila trestné stíhanie voči útočníkovi na Obchodnej ulici
Dozorujúca prokurátorka Okresnej prokuratúry Bratislava I v prípade Martina H., ktorý 31. mája útočil s nožom na Ministerstve financií SR na Štefanovičovej ulici a následne ohrozoval ľudí na bratislavskej Obchodnej ulici, rozhodla, že trestné... Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | TASR