Koalícia môže stratiť parlamentnú väčšinu. Rozhodnú dvaja poslanci, ktorí možno odídu k Druckerovi
15 | 06 | 2019 I Roman Suchý
Vláda v podobe Smer-SD, SNS a Most-Híd môže trištvrte roka pred parlamentnými volbami stratiť väčšinu v Národnej rade Slovenskej republiky. Už na júnovej schôdzi parlamentu sa tak budú riešiť predovšetkým dvaja poslanci, o ktorých odchode sa šušká už dlhšie.






V súčasnosti má koalícia istých 76 zo 150 poslancov, čize skoro remizu.

Poslankyňa Mostu-Híd Katarína Cséfalvayová, ktorá už v minulosti kritizovala politikov z SNS a Smeru-SD, nevylúčila, že funkčné obdobie dokončí ako nezávislá poslankyňa. „Budem zvedavá, ako sa bude ďalej správať vládna koalícia a Most-Híd v nej,” povedala. Podľa Aktuality.sk má Katarína Cséfalvayová ponuky z viacero strán. Netají, že názorovo má blízko ku Progresívnemu Slovensku/SPOLU.„Častejšie sa rozprávam o zahraničnej politike s ľuďmi ako Michal Šimečka, Vladimír Bilčík či generál Macko než s našimi koaličnými partnermi,” predniesla. Ďalej vraví, že diskusie o vstupe s nimi ale neviedla. Či sa,ale môže objaviť na kandidátke spomínanej koalície odpovedala „Zatiaľ nie. No comment”.

Cséfalvayová zdôrazňuje, že Andrej Danko (SNS) na program júnové rokovanie opäť nezaradil návrh obrannej stratégie, schválenej v roku 2017.

Rusko je stále najväčším rozptýlením od skutočných problémov
“Politici sa držia témy Ruska už niekoľko rokov v zúfalej snahe vyhnúť sa skutočným problémom a médiá ich v tom podporujú.” vyhlásil komik Graham Elwood. "Som už naozaj chorý z tohto selektívneho rozhorčenia," Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


Poslanci by, ale mali tak isto rokovať o návrhu tlačového zákona, ktorý Cséfalvayová odmietla. Ten presadzujú hlavne poslanci Smeru-SD a SNS. „Je absurdné prijímať takýto tlačový zákon, keď sme v dobe, v ktorej sú štátne orgány podozrivé zo spolupráce na sledovaní novinárov,” dodala.

Cséfalvayová pritom nie je sama, ktorej odchod zo strany je preberaný. Podobný je prípad aj Martin Fedor.

„Táto koalícia nebola pre mňa tou vysnívanou. Každý hľadá spôsob, ako sa angažovať vo verejnom živote, ako v tomto živote ostať,” odkázal pre Aktuality.sk.

 

zdroj: tlačené vydanie Plus Jeden Deň


Fedor, ale na rozdiel od kolegyne, nie je člen strany, ale súčasť poslaneckého klubu. „Nikdy som ani neuvažoval nad tým, že by som po voľbách mal fungovať v rámci Mostu-Híd. Nie je to politická strana, s ktorou by som spájal svoju politickú budúcnosť,” vyhlásil Fedor.

Fedor a Cséfalvayová  boli nedávno prichytení ako sa stretávajú s Tomášom Druckerom, práve o ňom sa poslednú dobou hovorí, že zakladá novú stranu. Toto stretnutie vyvolalo negatívne reakcie vedenia Most-Híd.

V strane Most-Híd je dusno. Cséfalvayová s Fedorom pôjdu na Bélov koberček
Na slovenskej politickej scéne je opäť dusno. Exminister Tomáš Drucker bol začiatkom týždňa prichytený na tajnom stretnutí s poslancami Národnej rady za Most-Híd Katarínou Cséfalvayovou a Martinom Fedorom. Členovia strany na seba nenechali dlho... Čítať ďalej
12 | 06 | 2019 | Roman Suchý