Nová výzva na internete: bozkávanie sa s kravou!
18 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Každý, kto si na svojom smartphone nainštaloval bezplatnú aplikáciu Castle, sa môže z chuti zasmiať a hlasovať. #KuhKussChallenge, tak ako každý iný Castle Challenge, podporuje viac ako 70 charitatívnych projektov a organizácií. Bolo zdôraznené, že ľudia a zvieratá by nemali byť počas tejto výzvy poškodení.


"Je to veľmi nebezpečné," K výzve dodal riaditeľ štátnej veteriny Josef Kössler. U dojčiacich kráv je to dokonca život ohrozujúce. "S týmito zvieratami sa nesmiete v žiadnom prípade stretnúť," povedal Kössler. Človek musí rešpektovať hranice zvierat.

Rakúsky kancelár Kurz vylúčil spoluprácu s vicekancelárom Strachem. Hrozí rozpad vlády?
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz vylúčil ďalšiu spoluprácu s vicekancelárom a šéfom pravicovo-populistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinzom-Christianom Strachem, ktorý podľa medializovaných informácií ponúkal pred voľbami v krajine v roku... Čítať ďalej
18 | 05 | 2019 | Peter Králik/TASR


Prezident Tirolskej poľnohospodárskej komory Josef Hechenberger nebol z výzvy nijako zvlášť nadšený.

"Domnievam sa, že skutočnosť, že by naše zvieratá mali byť používané pre zábavu na sociálnych sieťach, je veľmi sporná," povedal APA. Na jednej strane potrebujeme predpisy ktoré by mali turisti dodržiavať a na druhej strane sú tu bizarné nápady. "Vyzývam iniciátorov, aby tento projekt prehodnotili, a určite existujú ďalšie spôsoby, ako získať finančné prostriedky," povedal Hechenberger.

Ministerka životného prostredia Elisabeth Köstingerová taktiž varovala vo štvrtok pred "Cow Challenge", v ktorej sa bojuje za "dobrú vec" - bozkávaním kráv.