Krokodílie slzy. Ficovi je ľúto, že Stromček končí v politike
15 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi je ľúto, že Viktor Stromček končí v politike. Uviedol to v stanovisku, v ktorom zároveň odmietol špekulácie o dôvodoch Stromčekovho odchodu z postu generálneho manažéra Smeru-SD.


"Viktor Stromček po úspešnom ukončení projektu automobilky v Nitre, za ktorý zodpovedal, odmietal akékoľvek iné nominácie a jasne avizoval svoj odchod do súkromnej sféry. Ako predsedovi strany Smer- SD je mi ľúto, že Viktor Stromček svoje predstavy o odchode z politiky naplnil," uviedol Fico.

Stromčekovi ďakuje za vykonanú prácu na štátnej alebo straníckej úrovni. "Rovnako odmietam rôzne smiešne špekulácie o iných dôvodoch ukončenia politickej kariéry Viktora Stromčeka. Je to opäť urputná snaha vyrobiť z úspešného životného príbehu kauzu, ktorá má uškodiť strane Smer-SD," uzavrel Fico. V médiách sa spomína Stromčekova komunikácia s podnikateľom Marianom K., obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka

NA PULZE DŇA: Stromček končí ako generálny manažér Smeru. Opäť je v tom Kočner
Bývalý štátny tajomník ministerstva dopravy za Smer Viktor Stromček skončil ako generálny manažér najsilnejšej vládnej strany. Denník N píše, že ide o SMS-ky s Mariánom Kočnerom. Čítať ďalej
15 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Stromček minulý týždeň oznámil vedeniu Smeru-SD, že končí na pozícii generálneho manažéra strany. Uviedol, že svoj zámer odísť z verejného života do súkromnej sféry po úspešnej realizácii najväčšieho investičného projektu v strednej Európe avizoval už v roku 2015. Medializované informácie o dôvodoch jeho odchodu pre kontakty s Marianom K. Stromček odmietol.

Stromček sa stal generálnym manažérom strany vlani. Vo funkcii vystriedal ministra sociálnych vecí Jána Richtera. Stromček bol predtým štátnym tajomníkom ministerstva dopravy a tiež splnomocnencom vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov.