Pred stretnutím s Pompeom si Putin skontroloval MiG-31 s hypersonickou raketou Kindžal (VIDEO)
14 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Tesne predtým, ako sa v utorok ruský prezident Vladimír Putin stretol s americkým ministrom zahraničných vecí Mikeom Pompeom, zastavil sa v Astrachanskej oblasti, aby si osobne prezrel niektoré z najpôsobivejších moderných leteckých zbraní v krajine, vrátane lietadla MiG-31 vyzbrojeného „neporaziteľnou“ hypersonickou raketou Kindžal.


Putin v utorok dosť “veľkolepo” navštívil mesto Akhtubinsk v sprievode šiestich stíhačiek Su-57. Medzipristátie na ceste do Soči, bolo naplánované tak, aby si prezident mohol prezrieť expozíciu najnovších a najsilnejších zbraní, ktoré Rusko má vo svojom vzdušnom bojovom arzenáli.



Okrem nadzvukovej stíhačky MiG-31, sa prezident zaujímal taktiež o nadchádzajúcu bezpilotnú leteckú techniku, ktorá je v súčasnosti v “nádejnom” vývoji. Súčasťou inšpekcie boli aj ruské štandardy bojových vzdušných síl, ako Su-35 a Su-30SM, a taktiež MiG-29K ruského vojenského námorníctva.


Putinova prehliadka bola označená ako súčasť série inšpekcií, zameraných na zlepšenie vojenskej vybavenosti krajiny. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vysvetlil médiám, že návšteva by nemala byť “v žiadnom prípade” vnímaná ako nejaké vysielanie signálov pred samotným rozhovorom s Pompeom.