Sú omše iba podujatia KDH? Vypočujte si podcast Branislava Škripeka o incidente s Alojzom Hlinom
13 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Hlina za jediný dôvod vzniku strany Kresťanská únia považuje to, aby Záborská mohla spolu so Škripekom kandidovať do Európskeho parlamentu, čo jej KDH neumožnilo a uprednostnilo kandidatúru bývalého predsedu Jána Figeľa. To, že Hlina považuje Kresťanskú úniu za politický projekt, ktorý ohrozuje KDH dáva pravidelne na sociálnych sieťach najavo.


Najnovšie pre glob.sk obaja politici priznali, že medzi nimi existuje napätie, ktoré prerástlo do konfliktu pred Modrým kostolom po slávení ďakovnej Svätej omše pri príležitosti vstupu Slovenska do EÚ. Škripek uviedol, že “po omši sa ku mne nečakane priblížil Alojz Hlina a vyrútil sa na mňa dosť razantne, s tým že ako som si dovolil mať takú drzosť tam prísť. To ma podvihlo a spýtal som sa, či on je katolík, lebo ja som konvertita, ale nikde som sa nedočítal, že by som nemohol prísť na omšu, ktorá je na verejnom mieste.”Podľa neho si Hlina uvedomil, že prestrelil a zisťoval, kto Škripeka pozval. Ten mal reagovať, že ho pozval samotný celebrujúci pomocný biskup Jozef Haľko.

ŠIALENÝ HLINA (KDH): Z omše mal vyhadzovať europoslanca Škripeka, teraz to popiera
Informoval o tom portál Glob.sk. Čítať ďalej
13 | 05 | 2019 | Roman Suchý


To, že pravdu má europoslanec Branislav Škripek dosvedčuje aj to, že biskup Jozef Haľko nariadil stiahnuť fotografie s ním čenom KDH, na ktorých mal dosah zo sociálnych sieti.

Vypočujte si podcast Branislava Škripeka:

 

[audio mp3="http://www.hlavnydennik.sk/wp-content/uploads/2019/05/AUD-20190509-WA0000.mp3"][/audio]