ŠKANDÁL: Ukrajinský poslanec navrhol, aby Kyjev "vyľudnil Donbas"!
07 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Ukrajinský poslanec zo strany Svojpomoc Semen Semenčenko vyzval orgány Kyjeva, aby "vyľudnili Donbas".


"Teraz je potrebné vyťažiť všetky pracovné zdroje z okupovaných území. Je potrebné dôkladne premýšľať o tom, čo môžeme urobiť, pokiaľ ide o amnestie pre tých, ktorí ukrajinských vojakov nezabili, nemučili ich a čo urobíme s tými, ktorí sú do toho zapojení, "povedal v rozhovore na YouTube.

Podľa Semenčenka na tom nie je nič "genocidného" a Rusko sa vraj snaží robiť to isté. Pre tých, ktorí v piatom roku vojny dostali ruský pas, navrhol, aby stratili ukrajinské občianstvo. Jeho výzva nezostala na ruskej strane bez odpovede. Poslanec ruskej Dumy Ruslan Bálbek konštatoval, že Semenčuk je výsledkom "päťročnej majdanizácie Ukrajiny".

Harabin oklamal Danka ale aj mnohých ďalších. Bude vierolomnosť základom jeho budúcej strany?
(G L O S A) Podľa informácii z jeho najbližšieho prostredia smeruje Štefan Harabin k založeniu vlastnej strany Harabinovci. Doterajší priebeh však ukazuje, že lezie po chrbátoch druhých ľudí oklamaných nenaplnenými dohodami pred prezidentskými... Čítať ďalej
07 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


"Nič nové pod slnkom a "geniálne" myšlienky veliteľa práporu Semenčenka sú iba výkladom práce muža, ktorého pred 80 rokmi nazývali Führer. Tento európsky "génius" nevidel nič genocidného v likvidácii národov, verejných popravách a nadradenosti árijskej rasy. Politik Semenčenko je výsledkom päťročnej majdanizácie Ukrajiny a to, čo vidíme, je otvorený nacizmus, dosahovanie svojich cieľov akýmkoľvek spôsobom," povedal.

Minulý týždeň podpísal Vladimír Putin dekrét o zjednodušení získania ruských pasov obyvateľmi Luhanskej a Doneckej oblasti. Dôvodom je situácia v oblasti ľudských práv v Donbase, ktorá podľa ruského lídra už prekročila všetky hranice.