Trestne oznámenie za vydieranie prezidenta bolo podané vo februári. Kiska ani Fico ešte nevypovedali
15 | 03 | 2019 I Peter Kralik/TASR
Prezident Andrej Kiska ani predseda Smeru-SD Robert Fico ešte nevypovedali v prípade vydierania hlavy štátu. Trestné stíhanie v tomto prípade začala polícia koncom februára. TASR to potvrdil prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave Oliver Janíček.

"Vyšetrovateľ naplánoval výsluch poškodeného, ktorý sa neuskutočnil z dôvodu ospravedlnenia sa poškodeného, a to z dôvodu kolízie určeného termínu s pracovnými povinnosťami poškodeného. Výsluch predsedu strany Smer-SD doposiaľ nebol vykonaný," povedal Janíček.

Kiska nehovorí pravdu a navyše zverejnil totožnosť vyšetrovateľky svojich káuz, tvrdí polícia
Tak ako prišiel o pozemok popradský zubár v kauze prezidenta Andreja Kisku, obrali pod Tatrami o cennú pôdu aj penzistku žijúcu v Poprade. Polícia už oba prípady z Veľkého Slavkova vyšetruje pre možný podvod. Pozemkové škandály pod Tatrami rieši na... Čítať ďalej
15 | 03 | 2019 | Roman Suchý


Trestné stíhanie pre zločin vydierania na základe medializovaných informácii sa podľa slov hovorkyne policajného prezídia Denisy Baloghovej začalo 26. februára 2019. Doplnila, že uznesenie vydal vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

KAUZA KTAG: Fico predložil doklad, kde Kiskova firma tvrdila, že kampaň stála iba 250 tisíc eur
26 | 02 | 2019 | Michal Šumichrast


Polícia ani prokuratúra zatiaľ nechceli poskytnúť bližšie informácie o prebiehajúcom trestnom konaní. Baloghová uviedla, že právo informovať o prípade si vyhradila KP Bratislava.

Prezident Kiska 22. februára hovoril, že ho mal Fico vydierať v súvislosti s voľbou kandidátov na ústavných sudcov a jeho ambíciou byť predsedom Ústavného súdu SR. Kiska si tiež myslí, že trestné stíhanie konateľa spoločnosti KTAG je Ficovou pomstou za to, že ho Kiska nevymenuje za predsedu Ústavného súdu SR. Fico obvinenia odmieta.

Predseda Smeru-SD hovoril, že je pripravený okamžite vypovedať vo veci údajného vydierania prezidenta. Naznačil, že to nebol on, ale Kiska, kto sa pokúšal ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní. Expremiér tiež zopakoval, že Kiska klamal pri financovaní prezidentskej kampane. Fico deklaroval, že má záujem, aby sa obvinenie zo strany Kisku prešetrilo čo najrýchlejšie.

V prípade daňových káuz spájaných s Kiskom obvinili konateľa firmy KTAG Eduarda K. Stíhanie sa má týkať neoprávnenej vratky DPH vo výške 155.633 eur, ktorú si KTAG vypýtala od štátu. V minulosti bol na poste konateľa firmy i sám prezident. Kým zastáva svoj úrad, nie je ho možné obviniť.