KAUZA KTAG: Fico predložil doklad, kde Kiskova firma tvrdila, že kampaň stála iba 250 tisíc eur
26 | 02 | 2019 I Michal Šumichrast
Predseda Smeru-SD Robert Fico je pripravený okamžite vypovedať vo veci údajného vydierania prezidenta Andreja Kisku. Uviedol to na tlačovej konferencii v Bratislave. Fico naznačuje, že to nebol on, ale Kiska, kto sa pokúšal ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní. Expremiér tiež zopakoval, že Kiska klamal pri financovaní prezidentskej kampane. Trestné oznámenia na Kisku neplánuje. Je pripravený na verejnú televíznu diskusiu k financovaniu prezidentskej kampane.

V dokumente, ktorý dnes Fico predložil, podľa neho stojí, že kampaň prezidenta Kisku stála 250-tisíc eur. Predseda Smeru-SD sumu spochybňuje. Podľa neho to bolo viac. Informuje portál Aktuality.

Máme dokument o ktorom hovorí Fico v súvislosti s KTAG a Kiskom. Pozrite si ho!
26 | 02 | 2019 | Peter Králik


Podľa denník N, Fico opakovane potvrdil stretnutia s Kiskom 2. a 14. januára a prezidentovi adresoval otázku: „Prečo hádže špinu na mňa až po tom, ako polícia zverejnila obvinenie voči konateľovi jeho firmy?“

Trestné oznámenie v celej veci podal v novembri 2014 Daňový úrad Prešov po kontrole v KTAG. Daňováci zistili, že Kiska dokladoval náklady v prezidentskej kampani ako náklady KTAG, hoci to nemalo súvis s podnikaním firmy. Zároveň si z toho vypýtali vratku DPH asi 150-tisíc eur.

Kiska aj konateľ Kučkovský sa odvolávajú na exkluzívnu zmluvu o propagácii mena Kiska, daňováci s tým však nesúhlasili. Kiskovci doplatili peniaze aj pokuty. Polícia v máji 2016 stíhanie zastavila – robila to tak bežne, ak išlo o reálne náklady a plnenia, ktoré však podľa daňovákov nemajú v nákladoch firmy čo robiť. Prípad mal vtedy na starosti vyšetrovateľ Mižanin.

V septembri prišli slovenským novinárom viaceré daňové doklady KTAG od anonyma, ktorý sa podpisoval ako Yegor Trutnov. Generálna prokuratúra vtedy vyhlásila, že ide o nové skutočnosti a dala v októbri príkaz znovu vo veci konať.

Kiska vidí za obvinením konateľa KTAG Ficovu pomstu. Ten to odmieta a Kisku označil za klamára
Trestné stíhanie konateľa spoločnosti KTAG je pomstou predsedu Smeru-SD Roberta Fica za to, že prezident SR Andrej Kiska mu odmietol politický dôchodok na ústavnom súde. Povedal to Kiska na tlačovej konferencii v Bratislave. Podľa jeho slov hrozí... Čítať ďalej
22 | 02 | 2019 | Peter Králik, TASR