RIA NOVOSTI: Šok! Ruská televízia označila možné ciele hyperzvukovej rakety Zirkon na území USA!
25 | 02 | 2019 I Peter Králik

Televízny kanál "Rusko 1" v programe "Správy týždňa" označil v prípade amerického ohrozenia Ruska možné ciele pre hyperzvukovej rakety "Zirkon" na území USA. Informuje RIA NOVOSTI.



Medzi tieto ciele na východnom pobreží Spojených štátov patrí budova Pentagonu vo Washingtone, v ktorej sa nachádzajú najvyššie riadiace orgány ozbrojených síl a Velenie náčelníkov štábov, Camp David - riadiace bod vlády, Fort Ritchie (Maryland) - prezidentský riadiaci bod a riadiace centrum Výboru náčelníkov štábu . Medzi ciele na západnom pobreží patrí McClellan (Kalifornia) - riadiace centrum strategických útočných síl a Jim Creek (Washington) - jadrové veliteľstva a riadiace stredisko.


Ak bez toho, že by sme čokoľvek narušili, rozmiestnime v oceáne naše ponorky s odpaľovacími zariadeniami rakiet" Zirkón "- 40 kusov na každej ponorke, tak sa v zóne dosahu ruských hyperzvukových zbraní okamžite ocitnú riadiace centrá USA, o ktorých hovoril Putin.

Naše lode sa nachádzajú mimo exkluzívnu americkú ekonomickú zónu 200 míľ, teda 370 kilometrov. Môžu sa nachádzať vo vzdialenosti 400 kilometrov od pobrežia. Tieto riadiace centrá ležia neveľmi ďaleko, povedzme ďalších 400 kilometrov. Celkovo 800 kilometrov. "Zirkón" letí rýchlosťou 11-tisíc kilometrov za hodinu, a ak sa tak stane, potom bude pokrytie 800 kilometrov "zirkónu" trvať menej ako päť minút, čo je úloha pre žiaka tretej triedy, "citovala RIA Novosti televíziu" Rusko 1 ".


Ako uviedol ruský prezident Vladimír Putin vo svojom stanovisku k Federálnemu zhromaždeniu, ruská hypersonická námorná raketa "Zirkon" bude mať rýchlosť deväť machov a dolet viac ako tisíc kilometrov. Sú nimi vybavené ako povrchové zariadenia, tak ponorky a zariadenia vo výstavbe.

Ak niekto ohrozí Rusko, "Zirkón" udrie na americké riadiace strediská USA, odkiaľ riadi systémy protiraketovej obrany v Európe. Podľa všetkého v týchto odpaľovacích zariadeniach môžu byť použité strely krátkeho a stredného doletu určené na zásah Ruska.

Washington už rozmiestnil systémy Mk-41 v Rumunsku a analoické systémy sa rozmiestňujú aj v Poľsku a môžu byť prispôsobené k vypusteniu krídlových rakiet Tomahawk.