M. Lajčák bude v Rusku rokovať so Sergejom Lavrovom
18 | 02 | 2019 I tasr

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) navštívi v utorok 19. februára ako úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Ruskú federáciu. S ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom bude rokovať o aktuálnych otázkach činnosti OBSE, ako aj o snahách SR posilniť úlohu organizácie pri riešení konfliktov na území jej účastníckych štátov. TASR o tom informoval Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.


Slovenské predsedníctvo opakovane deklarovalo záujem pomôcť zlepšiť životné podmienky obyvateľov v konfliktných oblastiach a prispieť k hľadaniu mierových riešení. Cesta Lajčáka do Moskvy nadväzuje na jeho návštevy na Ukrajine, v Moldavsku a v Gruzínsku.

Ministri v rámci bilaterálnej agendy prerokujú otázky ďalšieho rozvoja spolupráce v hospodárskej, kultúrnej a školskej oblasti. Hovoriť budú aj o vzťahoch Ruska s Európskou úniou a Severoatlantickou alianciou a tiež o hlavných otázkach medzinárodnopolitického vývoja vo svete.